خريد رزين سختي گير قيمت رزين سختي گير فروش رزين سختي گير
كاربردهاي رزين سختيگير
رزين سختي گير كاربردهاي زيادي دارد و داراي مصرف خانگي و صنعتي است. از رزين در موارد زير و براي از بين بردن سختي آب و جلوگيري از تشكيل رسوب استفاده ميشود.
ديگهاي بخار
رزين سختي گير
خريد رزين سختي گير
قيمت رزين سختي گير
فروش رزين سختي گير
مبدلهاي حرارتي
برج خنك كننده
سيستمهاي سرمايشي
تجهيزات گرمايشي
حذف سختي آبهاي شور، آب چاهها و آبهاي سطحي
صنعت رنگرزي
موتورخانهها
خشك شوييها
تصفيه آب و فاضلاب
رزين آنيوني قوي
رزينهايي كه پايه آنيوني دارند و قوي هستند كه اصطلاحا به آنها رزين آنيوني قوي (SBA) ميگويند. اين نوع رزينها چه ويژگيهايي دارند؟
رزينهاي سختي گير پايه آنيوني قوي (SBA) در سه نوع متفاوت با درجه بنديهاي نوع 1، نوع 2 و يا نوع سوم با نام اكريليك يا منفذ دار توليد و به بازار ارائه ميشوند. هر نوع رزين SBA مجموعه اي منحصر به فرد از مزايا و محدوديتها را ارائه ميدهد كه بايد با سيستم مورد نظر نصب شده در محل مطابقت داشته باشد.
كاربردهاي رزين آنيوني قوي
رزينهاي SBA معمولاً براي دمينراليزاسيون، دكلاليزه كردن و سيليس زدايي و همچنين حذف پارامتري به نام كربن آلي (TOC) يا ساير مواد آلي بسته به نوع رزين استفاده مي شوند. رزينهاي SBA نوع 1 براي حذف فاكتورهايي مانند نيتراتها (NO3-)، سولفاتها (SO3-) و پركلرات (ClO4-)به كار گرفته مي شوند. همچينن اين نوع اول را براي املاحزدايي كلي و سيليسزدايي در مواردي كه باقيماندن سطوح پايين سيليس پس از سختي گيري در آب مشكلي ندارد، مي توان استفاده كرد.
رزينهاي SBA نوع 2 براي كاربردهايي استفاده ميشوند كه در آن حذف كامل آنيونها مورد نظر است، بخصوص در شرايطي كه استفاده كمتر از كاستيك ترجيح داده شود و يا سطوح پايين سيليس باقيمانده در آب خارج شده از سختي گير براي عمليات بعدي مهم نباشد.
ولي به صورت كلي، رزينهاي SBA به اندازه كافي قوي هستند كه اسيدهاي قوي و ضعيف را حذف كنند (از جمله اسيدهاي كربنيك و سيليسيك).
رزين آنيوني ضعيف
رزينهايي كه پايه آنيوني دارند و ضعيف هستند، اصطلاحا به آنها رزين آنيوني ضعيف (WBA) مي گويند. رزين آنيوني ضعيف چه ويژگيهايي دارد؟
رزينهاي آنيوني پايه ضعيف (WBA) تنها نوع اصلي رزينهاي نوع XI هستند كه يونهاي قابل شارژ ندارند. اين رزينها اسيديته معدني آزاد (Cl و SO4) را جذب مي كنند. رزينهاي WBA داراي گروههاي عاملي آميني هستند و معمولاً با هيدروكسيد سديم (NaOH)، آمونياك (NH3) يا كربنات سديم (Na2CO3) بازسازي مي شوند. گروه آميني، مشتقهاي آمونياكي هستند و دسته وسيعي از مواد آلي نيتروژن دار را تشكيل ميدهند كه در آنها، اتم نيتروژن به يك يا دو يا سه گروه آلكيل يا آريل متصل ميباشد كه به ترتيب آمين نوع اول، آمين نوع دوم يا آمين نوع سوم ايجاد ميگردد.
كاربردهاي رزين آنيوني ضعيف
رزينهاي WBA براي املاح زدايي نسبي (با مقدار كم) استفاده مي شود. در كارخانههاي بزرگتر، بخشهاي رزين WBA ممكن است با واحدهاي دربرگيرنده SBA براي كاربردهاي معدنيزدايي (كه در بالا تعريف شد) تركيب شوند، و رزينهاي WBA نيز بهعنوان سدهاي كربن آلي كلي (TOC) جلوتر از بخشهاي SBA نصب و به كار گرفته شوند. WBA همچنين براي كاربردهاي جذب مواد اسيدي با متد حذف كلريد، سولفات، نيترات و ساير آنيونهاي مرتبط با اسيدهاي قوي استفاده ميشود، اگرچه براي حذف اسيدهاي ضعيف مانند سيليس (SiO2) و دي اكسيد كربن (CO2)، رزين آنيوني ضعيف موثر نيست.
رزين كاتيوني قوي
رزين سختي گير چيه؟
رزين سختي گير يك نوع رزين پايه اپوكسي است كه به دليل داشتن خصوصيات مكانيكي بسيار بالا، مقاومت شيميايي و حرارتي مناسب، محبوبيت بسياري در بين صنايع مختلف پيدا كرده است. اين نوع رزين از دو قسمت تشكيل شده است، يك قسمت اپوكسي و يك قسمت سخت كننده. در هنگام تركيب اين دو قسمت با هم، واكنش شيميايي اتفاق ميافتد كه باعث شدن آنها به يك ماده جامد و ماندگار ميشود. به دليل مقاومت بالايي كه دارد، رزين سختي گير به عنوان يك روش براي تقويت و چسباندن مواد در صنايع مختلف از جمله خودروسازي، هوافضا، الكترونيك، صنايع ساختماني و صنايع دريايي استفاده ميشود
تعريف سختي آب و كاربرد رزين براي سختي گيري
آبهاي مصرفي به طور معمول داراي ناخالصي، املاح معدني و نمك هستند. بيشترين ناخالصي موجود در آبهاي مصرفي يونهاي كلسيم و منيزيم ميباشند. افزايش ناخالصيها و املاح در داخل آب براي آشاميدن و مصرفهاي صنعتي و بهداشتي مناسب نيست و كارايي و بازدهي تجهيزات صنعتي را كاهش ميدهد. سختي آب همچنين باعث افزايش مصرف انرژي ميشود.
سختي آب به دو نوع سختي موقت آب و سختي دائم آب تقسيم ميشود. سختي موقت آب معمولا بر اثر حرارت و گرما ايجاد ميشود (مانند جرم داخلي سماورها) و به راحتي نيز از بين مي رود.
سختي دائم آب متشكل از سولفاتها و نيتراتهاي چند ظرفيتي است و با حرارت از بين مي رود. واحد سختي آب ppm و يا ميلي گرم بر ليتر است.
كاربرد رزين براي سختي گيري
همچنين رزين سختي گير به دليل داشتن خصوصيات الكتريكي مناسب، براي ساخت قطعات الكترونيكي و اتصالات استفاده ميشود. در صنايع هوافضا، از رزين سختي گير براي ساخت قطعاتي استفاده ميشود كه بايد مقاومت بالا در برابر شوك و لرزش داشته باشند. همچنين در صنايع خودروسازي، از رزين سختي گير براي توليد قطعاتي مانند كاسه چرخ و بدنه خودرو استفاده ميشود.
از مزاياي رزين سختي گير، ميتوان به مقاومت بالا در برابر شكستگي، مقاومت در برابر حرارت، مقاومت شيميايي و مقاومت در برابر خوردگي اشاره كرد. همچنين اين نوع رزين به دليل قابليت پذيرش رنگ و طعم، براي ساخت محصولاتي مانند جواهرات مصنوعي و لوازم آرايشي نيز استفاده ميشود.
با توجه به ويژگيهاي بالاي رزين سختي گير، محصولات توليد شده با استفاده از اين نوع رزين، مقاومت و دوام بالايي دارند و ميتوانند براي مدت طولاني زمان مورد استفاده قرار بگيرند. با اين حال، به دليل مواد شيميايي استفاده شده در توليد رزين سختي گير، لازم است در هنگام استفاده از آن، از محيطهايي كه ميتوانند باعث تحريك يا آلودگي آن شوند، پرهيز كرد
رزين سختي گير چيست؟
موادي ژل مانند، ريز و متخلخل از مواد اوليه پليمري پلي استايرن هستند كه همچون اهنربا در مصارف خانگي بمنظور حذف نمكهاي كلسيم، منيزيم، آهن و منگنز از آب (نرم كردن يا تصفيه آب) و در مصارف صنعتي براي تصفيه قند، لجن گيري عناصر با ارزش مانند طلا، نقره يا فيلتراسيون اورانيوم از سنگ معدني و… استفاده مي شوند.
با استفاده از تبادل يوني كلسيم و منيزيم موجود در آب را گرفته و با يون سديم جايگزين ميكنند. رايجترين رزين سختي گير كه بيشتر مورد استفاده قرار ميگيرد آنيوني و كاتيوني ميباشد كه در يونهاي آنيوني، يونها با بار منفي را جذب ميكنند و در يونهاي كاتيوني، يونها با بار مثبت را جذب ميكنند.
همچنين براي استفاده از رزين سختي گير، نياز به شرايط خاصي مانند دماي مناسب و ميزان دقيقي از قسمتهاي رزين و سختكننده است. در ضمن، براي ايمني در هنگام استفاده از رزين سختي گير، لازم است از وسايل حفاظتي مانند دستكش، ماسك و عينك ايمني استفاده شود.
در كل، رزين سختي گير به دليل ويژگيهاي بالايي كه دارد، به عنوان يك ماده جايگزين براي مواد ديگر در صنايع مختلف مورد استفاده قرار ميگيرد. همچنين، پژوهشگران به دنبال بهبود ويژگيهاي اين نوع رزين هستند تا بتوان از آن در صنايع جديدي نيز استفاده كرد
براي از بين بردن سختي آب با روش تبادل يوني از رزين سختي گير استفاده ميشود كه به آن زئوليت سديمي نيز گفته ميشود. اين رزينها كروي شكل و پلاستيكي هستند و تشكيل شده از پليمرهاي آلي ميباشند. اين محصول كلسيم، منيزيم و املاح معدني موجود را از طريق تبادل يوني از بين مي برد و سختي آب را كاهش ميدهد. يونهاي كلسيم و منيزيم با يونهاي سديم و پتاسيم جايگزين ميشوند و آب از اين طريق سختي گيري ميشود.
در واقع اصليترين كاربرد رزين نبادل يوني در تصفيه آب و عمليات جدا سازي املاح و رسوب زدايي ميباشد.
منبع
ايران كنفتك
برچسب: ،
ادامه مطلب